Când se deschid mall-urile. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban, a declarat că o decizie în privința redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorități cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie, când se vor implementa un nou set de măsuri de relaxare. 

Când se deschid mall-urile. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Decizia se va fundamenta pe evaluarea Institutului Național de Sănătate Publică și a Consiliului Științific pe suport care funcționează alături de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a precizat premierul:

„Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate.

Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%.

„Deschidem mall-urile, deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie”

Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie.

Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ea va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerului Sănătăţii”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 iunie, conform Agerpres.

Prim-ministrul României susține că Guvernul își dorește să ia decizii cât mai rapide, însă aceste decizii sunt luate în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19.

Ludovic Orban a participat vineri la evenimentul de lansare a proiectului „Produs în Arie Naturală Protejată”, organizat în aria naturală protejată de la Cernica.